Audiotour: op stap langs het Schulensmeer en Schulensbroek

 • calender
  Datum:

  14 mrt - 31 mrt

 • time
  Tijd:

  Hele dag

 • Pin
  Locatie:

  Lummen 3560
  Demerstraat 60

 • euro
  Prijs:

  €Gratis

Beschrijving

Geniet van een mooie wandeling langs het Schulensmeer en doorheen het Schulensbroek. Tijdens deze audiotour ontdek je hoe het Schulensmeer en het Schulensbroek werken als een gecontroleerd overstromingsgebied. Ontdek hoe het gebied door de jaren heen veranderd is en de bijdrage die het levert. Tegelijkertijd zijn het Schulensmeer en het omliggende Schulensbroek uitgegroeid tot een prachtig natuurgebied. De natte graslanden, waterplassen en grachten zijn het leefgebied van verschillende soorten fauna en flora geworden. Ontdek hoe het gebied door de jaren veranderde en waarom dat zo belangrijk is.

Op en rond het Schulensmeer is er niet enkel ruimte voor water en natuur, maar ook voor watersport en natuurbeleving. De plas heeft dan ook een grote aantrekkingskracht bij recreanten, zoals surfers, zeilers en vissers.

Bekijk de tour hier

Print de PDF-versie hier

De wandeling met luisterverhalen start aan ’t Vloot en is beschikbaar via de app van izi.TRAVEL. Onderweg kun je de audiopunten scannen en beluisteren met je smartphone. Met de app ontvang je ook een melding wanneer je in de buurt komt van een volgend audiopunt om te beluisteren.

Bijkomende informatie

Partners