(BE)leve(N) De Beemd

 • calender
  Datum:

  26 mrt

 • time
  Tijd:

  14:00 - 17:00

 • Pin
  Locatie:

  Alsemberg 1652
  Gemeenveldstraat 1

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Schrijf je in

Beschrijving

In het natuurpark Alsembergse Beemd voerde de Vlaamse Landmaatschappij samen met enkele partners heel wat inrichtingswerken uit voor de natuur en beleving van het park. De VLM verwijderde in een eerste fase de struiken in functie van de grondwerken van het wateropvangbekken, de gracht en de poelen. Waar mogelijk bleven bomen of bomengroepen staan. Het wateropvangbekken zorgt voor meer opvangcapaciteit van regenwater.

De VLM graafde een nieuwe gracht tussen de Molenbeek en de Leuzebeek. Deze bypass zorgt ervoor dat vissen de waterval aan de Ensdellemolen kunnen vermijden. Op die manier lossen we een vismigratieknelpunt op.Voor amfibieën en libellen legden we nieuwe poelen aan. Voor de zeldzame kever het vliegend hert creëerden we broedstoven. De kever heeft immers dood en begraven hout nodig om zich voor te planten.

Ook is er aandacht voor recreatie in het park, want het kreeg verschillende paden en speeltoestellen. Zo is het een aangename ontmoetingsplek voor omwonenden en een uitdagende speelplek voor jongeren.
Het project kreeg Europese steun van het project LIFE-Belini.

Op zondag 26 maart willen we alle inrichtingsmaatregelen in de kijker zetten en het park officieel openen met een volksfeest.

Bijkomende informatie

Partners