Bezoek overstromingsgebied in Moortsele

 • calender
  Datum:

  23 mrt (Tijd: 10:00 - 11:00)

  23 mrt (Tijd: 11:00 - 12:00)

 • Pin
  Locatie:

  Oosterzele 9860
  Moortselestraat 8

 • euro
  Prijs:

  €Gratis

Schrijf je in

Beschrijving

De Provincie Oost-Vlaanderen investeert als waterloopbeheerder elke dag in water. Wist je dat de Provincie 32 gecontroleerde overstromingsgebieden over gans Oost-Vlaanderen beheert? Bij hevige regenval wordt het regenwater er tijdelijk gestockeerd. Wanneer de waterpeilen zakken, lopen de overstromingsgebieden langzaam weer leeg. Tijdens de Week van het Water kan je op vier verschillende locaties in Oost-Vlaanderen een overstromingsgebied bezoeken.

Waterbuffering en natuur hand in hand in Moortsele

Om het risico op wateroverlast in het stroomgebied van Molenbeek/Gondebeek en de Driesbeek te beperken bouwde de Provincie in 2007 een omvangrijk overstromingsgebied ter hoogte van de Kasteelstraat in Moortsele.

Het natuurdomein Drooghout is een valleigebied van 33 ha. Het gebied  bestaat voor de helft uit bos en voor de helft uit bloemenrijk grasland en ruigte. De Provincie maakte een nieuw natuurbeheerplan op voor Drooghout. In dit plan zetten we volop in om de Europees beschermde flora en fauna in het gebied te behouden en verbeteren, zonder in te boeten aan de water bufferende functie van het gebied.

We nodigen je uit om een kijkje te komen nemen. Hoe werkt het overstromingsgebied? Wanneer treedt het in werking? Welke extra maatregelen nam de Provincie in dit stroomgebied nog om de wateroverlast te beperken? Wat houdt het nieuw natuurbeheerplan voor het natuurgebied Drooghout in?

Benieuwd? Kom dan zeker langs. Onze ingenieurs geven je langs het gebied meer uitleg.

Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven is nodig en kan tot en met 21 maart via het inschrijvingsformulier.

Wanneer? Zaterdag 23/03 om 10u en om 11u. De wandeling duurt ongeveer 1,5u.

Afspraak: we wachten je op aan de Moortselestraat ter hoogte van bushalte ‘Moortsele station’.  Zie plan. Vandaar wandelen we samen naar het gebied. Het gebied is niet toegankelijk voor rolstoelen of buggy’s.

Kom als je kan met de fiets. Kom je toch met de auto, parkeer dan aan het station van Moortsele. Vandaar is het enkele minuten stappen naar de afspraakplaats.

Voorzie stapschoenen of laarzen.

Bijkomende informatie

 • Inschrijven noodzakelijk:

  Ja

 • Toegankelijk met rolstoel/kinderwagen:

  Neen

 • Meer info:

 • Contactgegevens:

  Naam: Kathleen Van Damme
  E-mailadres: kathleen.van.damme@oost-vlaanderen.be

 • Type activiteit:

  ,

Partners