INFOMARKT – Samen sterk voor een klimaatrobuust landschap in de Voerstreek

 • calender
  Datum:

  27 mrt

 • time
  Tijd:

  19:00 - 22:30

 • Pin
  Locatie:

  Voeren 3798
  Pley 16

 • euro
  Prijs:

  €Gratis

Schrijf je in

Beschrijving

Herinner jij je de zomer van 2021 nog? Toen stond het water de Voerenaar letterlijk tot aan de lippen. Maar ook hitte en droogte zorgen regelmatig voor problemen en dat heeft grote gevolgen voor de landbouw én de natuur. Helaas zullen we in de toekomst als gevolg van de klimaatverandering steeds vaker te maken krijgen met langdurige droogte, overstromingen en modderstromen, met alle gevolgen van dien.

Het goede nieuws? We kunnen het tij keren! Door het waterbergend vermogen van onze valleien te verbeteren, werken we aan een weerbaar watersysteem dat beter in staat is klimaatschokken op te vangen. Zo’n aanpak begint in de kleinste haarvaatjes van ons landschap. Samenwerken is daarbij meer dan ooit nodig. De Vlaams Milieumaatschappij, de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos, de provincie Limburg, natuurorganisaties, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en de gemeente Voeren slaan alvast de handen in elkaar. Maar ook jij kan een handje helpen!

Samen aan de slag? Kom naar de infomarkt!

Meer weten of meedoen? Kom dan naar de infomarkt op 27 maart vanaf 19u in de parochiezaal van ’s-Gravenvoeren (Pley 16).

Programma:

We laten aan de hand van een concreet voorbeeld in het Geuldal (NL en Wallonië) zien hoe een dergelijke aanpak kan werken en willen graag met jou in interactie over de acties die in de Voerstreek op stapel staan. We richten infostands in waar je advies kunt krijgen over mogelijke ingrepen die je zelf kunt doen en welke vergoedingen daarvoor beschikbaar zijn. De infomarkt is voor iedereen, landbouwers, eigenaars van gronden, streekbewoners… want als we er samen onze schouders onderzetten wordt iedereen er beter van! Schrijf je in via info@rlhv.be.

 

Bijkomende informatie

Partners