Infomoment Water+Land+Schap Beverhoutsveld

 • calender
  Datum:

  23 mrt

 • time
  Tijd:

  10:00 - 12:00

 • Pin
  Locatie:

  Beernem 8730
  C. Marichalstraat 5

 • euro
  Prijs:

  €Gratis

Beschrijving

Infomoment ‘Water-Land-Schap Beverhoutsveld’  

Het Beverhoutsveld is een typisch drevenlandschap, heeft een oppervlakte van 550 hectare, en bevindt zich op de grens van Beernem, Oostkamp en Brugge. Het gebied wordt een echt Water+Land+Schap. Dit Water+Land+Schap project heeft als ambitie het gebied weerbaarder te maken tegen droogte en wateroverlast. Op die manier willen we allemaal samen het gebied weerbaarder maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Hoe willen we dit doen? We geven water meer ruimte, en zorgen dat het geen overlast veroorzaakt, maar toch langer in de bodem kan dringen. Zo willen we voorkomen dat het Beverhoutsveld verdroogt. Nieuwsgierig geworden wat er in het gebied gepland staat? Kom dan zeker langs op de infomarkt op zaterdag 23 maart in O.C. De Kleine Beer in Beernem. Onze medewerkers en partners staan u graag te woord.

De partners voor dit Water+Land+Schap zijn gemeente Beernem, gemeente Oostkamp, Provincie West-Vlaanderen, Inagro, Oostkustpolder, het Regionaal Landschap Houtland & Polders, Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat, Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt, Boerennatuur Vlaanderen, Land- en tuinbouwinstituut Oedelem, het Vlaams Kenniscentrum Water en de Vlaamse Landmaatschappij.

Programma:

 • 10u: Ontvangst en verwelkoming
 • 10u – 12.00u: Doorlopend infomoment aan de hand van posters

Praktisch: 

Dit infomoment gaat door in O.C. De Kleine Beer, C. Marichalstraat 5, 8730 Beernem.
Iedereen is doorlopend welkom, vrijblijvend, op zaterdag 23 maart tussen 10 en 12 uur.

Bijkomende informatie

Partners