2 maart 2023

Spetterende wateractiviteiten in Antwerpen

Tijdens de Vlaamse Waterdagen kun je genieten van de leukste wateractiviteiten die de regio Antwerpen te bieden heeft. We lijsten er enkele voor je op.

Meet de waterkwaliteit in de vallei van de Kleine Nete

Hoe zit het met de waterkwaliteit van de Kleine Nete en de waterlopen in de omgeving? Maak de waterkwaliteit zichtbaar met proefjes en testjes, en ontdek via een ‘watermaquette’ welk effect het rioleringsstelsel in de omgeving heeft. Ontdek de waterkwaliteit!

Waar: Herentals
Wanneer: 25 maart

Ga naar deze activiteit

Ontdek de Jutse Plassen

Wat is een retentiebekken? En waarom is het zo belangrijk? Ontdek het in het gebied van de Jutse Plassen. Leer bij over de zandwal, bewonder de amfibieënpoelen en de vogels en wandel door oude bossen en langs prachtige vijvers. Wandel mee en ontdek een natuurparel!

Waar: Putte
Wanneer: 26 maart

Ga naar deze activiteit

De kracht van water

Het Sigmaplan wil Vlaanderen beter beschermen tegen overstromingen vanuit de Schelde en haar zijrivieren. Naast veiligheid houdt het rekening met natuur, recreatie en economie. In deze lezing krijg je meer uitleg over het Sigmaplan en de bijdrage van de Sigmagebieden aan onze samenleving. Want wist je dat die gebieden goede klimaatbuffers zijn, die ervoor zorgen dat we de hitte kunnen temperen en de hoeveelheid CO2 verminderen?

Waar: Mechelen
Wanneer: 21 maart

Ontdek deze activiteit

Op zoek naar ‘monsters’ in de Kleine Nete

Tijdens de Vlaamse Waterdagen vieren we niet enkel Wereldwaterdag, maar ook de Netedagen. Ga op zoek naar de ‘monstertjes’ die zich in de Kleine Nete verschuilen en leer bij over de ecologische toestand van deze waterloop. Ontdek de wondere wereld van vissen en jonge wolhandkrabben, en ga na hoeveel water er nu eigenlijk écht in onze bodem zit!

Waar: Grobbendonk
Wanneer: 23 maart

Ontdek deze activiteit

Waterdiertjes nete

Sporen van water in Lier

Ben je klaar om Lier op een totaal nieuwe manier te ontdekken? Geniet dan van het unieke uitzicht dat je vanop het water hebt op de stad en haar mooie gebouwen! Water speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Lier: van het ontstaan van de stad tot haar ontwikkeling en de watergebonden handel. Een gids neemt je mee op een boottocht langs alles wat zich op en rond het water heeft afgespeeld.

Waar: Lier
Wanneer: 26 maart

Ontdek deze activiteit!

Maar in de provincie Antwerpen valt nog veel meer te beleven!

Ontdek alle wateractiviteiten in Antwerpen