2 maart 2023

Bruisende wateractiviteiten in Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant: de provincie van het grondwitloof, het Pajottenland, een echte Geuze en … water? Jawel, want tijdens de Vlaamse Waterdagen kleurt jouw provincie helemaal blauw!

Op ontdekking langs de ‘vergeten’ rivier

Sint-Stevens-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe … Heel wat steden kregen hun naam van een vergeten rivier: de Woluwe. Wandel mee en ontdek de bronnen van de Woluwe, het belang van waterkerskwekerijen, en een project waardoor de Woluwe opnieuw kan meanderen.

Trek je wandelschoenen aan en kom 5 km lang meegenieten van deze ‘vergeten’ rivier!

Waar: Zaventem
Wanneer: 18 maart

Ga naar deze activiteit

Debatavond ‘Water in het Landschap’

Nattere winters en drogere zomers: landbouw en natuur delen als eersten in de klappen bij een tekort of teveel aan water. Hoe kunnen ze elkaar vooruit helpen? Een debatavond over waterbehoeften, watersnood en onze bodems als waterreservoirs.

Zoek mee naar oplossingen!

Waar: Leuven
Wanneer: 22 maart

Ga naar deze activiteit

Water in het landschap

Wandeling door het Webbekomsbroek

De voorbije maanden heeft het Webbekomsbroek in Diest een heuse gedaanteverandering ondergaan in het kader van de Vlaamse Blue Deal. Wandel mee en ontdek hoe de ingrepen in het gebied zorgden voor betere natuurwaarden, nieuwe recreatiemogelijkheden, een beter waterbeheer en meer waterveiligheid.

Ontdek stapsgewijs de herinrichting van het landschap en geniet van de unieke fauna en flora!

Waar: Diest
Wanneer: 26 maart

Ga naar deze activiteit

Webbekomsbroek

Ontdek Leuven vanuit de kano

Leuven: stad van prachtige architectuur, eeuwige studenten, en … de Dijle. Tijdens de Vlaamse Waterdagen kun je Leuven ontdekken vanop het water. Geniet vanuit een tweezitskano van een compleet andere blik op de ultieme studentenstad.

Vaar mee naar het centrum van Leuven!

Waar: Heverlee
Wanneer: 18, 19, 25 en 26 maart

Ga naar deze activiteit

Water in de (educatieve kringloop)tuin

Te nat, te warm, te droog … De voorbije jaren zijn niet lief geweest voor onze tuinen. Maar hoe kun je je tuin beschermen tegen wateroverlast, hitte en droogte?

Ontdek in de educatieve kringlooptuin eenvoudige maatregelen die je zelf kunt nemen om regenwater te bufferen, spaarzaam met water om te springen, en je tuin op een natuurlijke manier te verkoelen!

Waar: Londerzeel
Wanneer: 20 tot 24 maart

Ga naar deze activiteit

Maar in de provincie Vlaams-Brabant valt nog veel meer te beleven!

Ontdek alle wateractiviteiten in Vlaams-Brabant