20 maart 2024

Hou je van uitdagingen en avontuur? Ook dat vind je bij de Week van het Water!

Genieten van water kan natuurlijk ook op een uitdagende of meer avontuurlijke manier. Voor wie graag de handen uit de mouwen steekt of een sportieve uitdaging aangaat, hebben we een leuke selectie gemaakt!

Niets zo belangrijk voor onze fauna en flora als proper water. Wie daar graag aan mee werkt, kan op heel wat plaatsen deelnemen aan opruimacties. Dat kan zowel van op het water als gewoon langs de oever(s).

Voor wie graag te water gaat om de waterlopen proper te maken:

Blijf je liever met beide voetjes op de grond? Geen probleem, dan kan je gerust je steentje bijdragen op:

Hou je het liever gewoon sportief, dat kan natuurlijk ook! Op heel wat plaatsen kan je gaan kajakken of kanovaren. Er zijn daarbij enkele begeleide activiteiten zoals op:

Maar je kan ook gewoon de hele tijd door genieten van enkele (nieuwe) peddelroutes:

Nog meer routes vind je trouwens op Peddelsport Vlaanderen.

Wie zin heeft om eens iets nieuw te proberen kan op 30/3 eens gaan proefzeilen onder begeleiding van een instructeur in Kinrooi.

Ook al lopend kan je deelnemen aan de Week van het Water met een trailrun in en rond Bulskampveld langs heel wat interessante waterplekken zoals

  • het bufferbekken van de Vlaamse Milieumaatschappij (Caluwenbroekvijver)
  • de bron beschermde Bornebeek
  • het grondwaterwingebied
  • de watertoren PC Sint-Amandus
  • het natuurgebied Gulke Putten

Naar deze activiteit

 

 

Nog op zoek naar een speelse activiteit voor de kinderen? Kom op woensdag als allereerste mee op avontuur met Robbie Roerdomp in Domein Kiewit. Dan  wordt immers de allereerste ‘Robbies Wijerstocht officieel geopend voor het publiek. Met de gratis doekaart in de hand ontdekken kinderen van 6 tot 10 jaar op een speelse manier de natuur van De Wijers. Spot watervogels en hou een wedstrijdje met de dieren uit het land van 1001 vijvers.