6 maart 2023

Leer bij over water

Water is overal, dat weten we. Maar wat leeft er allemaal in dat water? Hoe helpt het ons elke dag? En hoe kunnen wij werk maken van meer en beter water? Ontdek tijdens de Vlaamse Waterdagen enkele van de leukste én leerrijkste activiteiten!

Duurzame mode start in je kleerkast

Wist je dat er 7.000 liter water nodig is om één jeans te produceren? En dat kledingproductie heel wat microplastics in het water brengt? Ontdek hoe je duurzamer met je kleerkast én onze planeet kunt omgaan. Misschien hangt de beste optie nu al in je kast?

Ontwikkel je eigen (watervriendelijke) stijl!

Waar: Schelle
Wanneer: 23 maart

Ga naar deze activiteit

Duurzame mode

Kringlooptuinieren in een veranderend klimaat

De klimaatverandering zorgt voor heel wat uitdagingen als je wilt tuinieren. Hoe ga je om met een lagere grondwaterstand in je tuin, extreme zomertemperaturen en regenbuien, of nieuwe plantenziekten en exoten?

Ontdek in deze infosessie hoe jij je tuin kunt ‘wapenen’ tegen al dat natuurgeweld!

Waar: Digitaal
Wanneer: 23 maart

Ga naar deze activiteit

Ontdek leven in en onder water

Ken jij alle waterdiertjes in jouw buurt? In de zee, in kleine beken of in een haven: er zit veel meer leven in Vlaanderen dan je zou denken. Volg de natuurgids op zoektocht naar leven in en onder water en ontdek welke diertjes er in Vlaanderen leven.

Kom mee op ontdekkingstocht!

Waar: Digitaal
Wanneer: 18 – 26 maart

Ga naar deze activiteit

Ontdek waterzuivering

Bezoek digitaal een zuiveringsinstallatie!

Wat gebeurt er met het afvalwater als je het toilet doorspoelt? En waar gaat dat water naartoe? Met een programma op maat voor het lager, secundair of hoger onderwijs, ontdek je wat er precies gebeurt met het water dat je thuis wegspoelt.

Waar: Digitaal
Wanneer: 18 – 26 maart

Ga naar de activiteiten

Weer water weg, wat nu?

Hoe zorg je ervoor dat regenbuien niet telkens tot overstromingen leiden? En hoe kun je alle planten voldoende water geven in tijden van droogte? Richt de stadsmaquette opnieuw in, test het effect van alles wat je doet, en ontdek alleen of met de klas wat we kunnen doen als het water weg is.

Werk samen aan oplossingen!

Waar: Zouteleeuw
Wanneer: 22 maart

Ga naar deze activiteit

Er valt natuurlijk nog veel meer bij te leren over water!

Ontdek hier alle educatieve wateractiviteiten