8 maart 2023

Op ontdekking met de fiets

Frisse benen, drinkbus bij de hand, en trappen maar! Trek er tijdens de Vlaamse Waterdagen op uit met je fiets en ontdek al het water in jouw buurt!

Bezoek aan de Klapscheutmolen

Ga met de fiets op ontdekkingstocht naar de oude graanwatermolen uit 1572. Wat heeft deze molen al allemaal meegemaakt? En wat staat er hem in de toekomst te wachten? Ontspan je tijdens de korte fietstocht en geniet na met een zak vers gemalen meel. Spring mee in het (wiel)rad!

Waar: Ternat
Wanneer: 19 maart

Ga naar deze activiteit

Leren over water vanop de fiets

Volg de valleien van de Kleine Nete en de Aa en laat je onderdompelen in de wereld van vernatting, hermeandering, ontharding en valleiherstel. Zo’n 30 km lang ga je op ontdekkingstocht langs het water – met verschillende tussenstops, natuurlijk. Verken de valleien van de Kleine Nete en de Aa per fiets!

Waar: Herentals
Wanneer: 25 maart

Ga naar deze activiteit

Fietsen langs de Dijle

De Dijle stroomt door heel Leuven, maar vaak zit ze verstopt onder de stadsinfrastructuur. Door haar vele vertakkingen is het bovendien niet overal even duidelijk waar de rivier precies stroomt. Leg op deze fietstocht alle plekjes bloot waar stad en natuur samenkomen. Leer de Dijle van dichterbij kennen!

Waar: Leuven
Wanneer: 18 – 26 maart

Ga naar deze activiteit

Weg van water

De Westhoek was eeuwenlang meer water dan land. Peddel met de fiets door het verleden, in het heden en naar de toekomst en ontdek alles over de forten en kanalen, de veeneiken en de uitvening, de natte natuurontwikkeling en gecontroleerde overstromingsgebieden. Ontdek het waterrijk van de Westhoek!

Waar: Merkem-Houthulst
Wanneer: 25 maart

Ga naar deze activiteit

Fietsen was nog nooit zo lekker!

Weet jij wat voor interessants én lekkers je in de provincie Antwerpen kunt vinden? Fiets langs de Lierse Nete, door natte overstromingsgebieden, langs kronkelende beken en vogelrijke plassen, en door het rustgevende platteland. Op twee stopplaatsen staat er bovendien een culinaire verrassing op je te wachten. Fiets lekker mee!

Waar: Lier
Wanneer: 25 maart

Ga naar deze activiteit

Nog niet uitgefietst? Geen zorgen we hebben nog enkele andere fietsactiviteiten!

Ontdek hier alle fietsactiviteiten