17 maart 2022

Spetterende activiteiten voor de sportievelingen

Tijdens de Waterdagen zijn er veel verschillende activiteiten om te ontdekken en beleven. Maar voor wie het wat avontuurlijker, sportiever en uitdagender mag, hebben we een leuke selectie gemaakt!

Vlot het water op in Leuven.

Voor zij die graag het water op gaan is er meer dan genoeg te doen. Zo zijn er verschillende activiteiten waarbij je per kano of kajak. Je ontdekt hoe de Dijle daar al eeuwen nauw gebonden is aan de historische binnenstad. Maar wil jij nog meer doen?
Dan kan je het water op met de Dijlejutters. Hierbij kan je over een route van 4km meedoen aan de RiverClean-up en het opgevangen plastiek en andere materialen worden nadien gerecycleerd en door KUL-studenten omgevormd tot nieuwe producten. Zot toch!

Kanotocht door het centrum van Leuven
Ontdekt het historische Leuven van op het water
Clean-up in de Dijle

kraaknet met waterpret!

Voor zij die liever wat dichter bij de deur het water op gaan kan je ook in Mechelen en Lokeren met de kajak het water op. Daar doen ze namelijk ook aan van die zotte rivieren clean-up’s.
Wat is er beter dan het water op te gaan, in beweging te zijn en je lokale waterwegen helpen! Dus daal af naar deze activiteiten, vaar uit en maak een impact.

https://weekvanhetwater.be/evenementen/kayak-clean-up/
https://weekvanhetwater.be/evenementen/paddle-cleanup-op-de-dijle-in-mechelen/

Met de voeten op het grond

Blijf jij liever met je beide voetjes op de grond?
Misschien trek je er dan liever op uit om doorheen onze prachte Vlaamse watergebonden natuur. Geen zorgen ook dat staat op het programma.
Zo organiseert de provincie Limburg in Haspengouw verschillende toffe routes die je te voet of met de fiets kan doen. Je stapt langs verschillende meetpunten waar je zelf je waarnemingen kan doen over het waterpeil. Of los je liever raadsels en mysteries op? Probeer de Ijse-code te kraken en toon je innerlijke speurneus.

In de bres voor water, haspengouwse beken meten.
Kraak de Ijse-code

Belini Cycling

De fietsliefhebbers worden zeker niet vergeten met de Belini Cycling routes van 58 en 80km. Hierbij vertrek je vanuit het Astridpark in Anderlecht en ontdek je de natuur doorheen de vallei van de Zenne, Zuunbeek en Molenbeek.

En op Zondag 27 maart kan je in Pepingen genieten van een bevoorrading.
Maar daarvoor moet je je diezelfde dag zeker hebben ingeschreven aan de start aan het Astridpark tussen 8u en 10u.

Hier vind u de 58km route en de 80km route.

Tal van andere activiteiten kan je terugvinden in heel Vlaanderen gedurende de Vlaamse Waterdagen van 19 tot 27 maart.
Bekijk ze nu op de kaart!
Ga naar activiteitenkaart