17 maart 2023

Twee jaar Pasar

Vrijetijdsorganisatie Pasar zet twee jaar in op het thema water. Dat vieren ze tijdens de Vlaamse Waterdagen met leuke wandelingen, interessante lezingen, en vooral: veel water! Ben je klaar om samen met Pasar in het diepe te duiken?

Wandelen in de Lommelse natuur

Sluit je weekend af op de juiste voet, en geniet van de openbloeiende natuur. We gaan samen op pad langs onverharde wegen. Ontdek zes kilometer lang de plassen en bossen die de omgeving van Lommel je te bieden heeft. Trek je stapschoenen aan en wandel mee!

Waar: Lommel
Wanneer: 19 maart

Ga naar deze activiteit

Verken nieuwe meanders op de Warmbeek

De Warmbeek meandert opnieuw! Tijdens een wandeling van 3 km vertellen experts je alles over het belang van meanders voor de natuurlijke waterberging en de lokale fauna en flora van de Warmbeek. Wil je weten welke waterdiertjes er allemaal in de Warmbeek leven? Dan kun je terecht aan de infostand op de Kluizerdijk. Ga op ontdekkingstocht door de nieuwe meanders!

Waar: Hamont-Achel
Wanneer: 18 maart

Ga naar deze activiteit

Uitgraven van nieuwe meanders langs de Warmbeek

Dagtocht van Aarschot tot Diest

Pasar neemt je mee op wandeltocht naar kunstwerken langs de Demer. Stap tijdens deze wandeling door de Demerbeemden en geniet van het mooie landschap. Kies welke structuren je zeker wilt bewonderen en wandel de hele dag mee, of sluit aan voor een halve dag. Kies samen met Pasar de waterkant!

Waar: Aarschot
Wanneer: 25 maart

Ga naar deze activiteit

Kalkense Meersen

Geniet van de rust in een van de laatste stiltegebieden van Oost-Vlaanderen. Bezoek de natuur per fiets via het knooppuntennetwerk, of volg een wandellus die je langs de mooiste plekjes van het gebied leidt, met een prachtig uitzicht op de diverse fauna en flora. Zet je beste beentje voor en ontdek de Kalkense Meersen!

Waar: Kalken
Wanneer: 19 maart

Ga naar deze activiteit