11 maart 2024

Waterdiertjes en waterleven tijdens de Week van het Water

Water herbergt een wonderlijke wereld die vaak verborgen blijft voor het blote oog. Tijdens de Week van het Water zijn er tal van activiteiten die deze geheime wereld openstelt en je vele fascinerende waterdieren doet ontdekken.

Ooit al gehoord van een waterdraak? Benieuwd hoe waterdiertjes hun dagen slijten? Of enig idee wat kiezelwieren zijn? Je ontdekt het tijdens de activiteiten ‘Op zoek naar de waterdraak’ (27/03 in Langdorp), ‘Workshop waterdiertjes’ (26 – 29/03 in Hamme) en ‘Kiezelwieren – De glazen juweeltjes in onze natuur’ (26/03 in Pelt). Daarnaast richten enkele activiteiten zich ook op de minder welkome gasten in onze waterlopen, zoals de invasieve stierkikker (14 – 29/03 in Laakdal) of de Chinese wolhandkrab (24/03 in Zwalm). Die activiteiten bieden een leermoment over de balans en diversiteit in onze natuurlijke waterhabitats.

De Week van het Water staat verder bol van de activiteiten die je dichter bij het rijke en diverse leven in en rond onze wateren brengen. Ontdek ze allemaal en duik mee onder de waterlijn!