22 maart 2024

Week van het Water afgetrapt

Vandaag werd de Week van het Water afgetrapt. Een hele week worden er over heel Vlaanderen activiteiten georganiseerd om het waterbewustzijn te verhogen. Van paddle cleanups en waterdiertjes zoeken tot begeleide wandelingen langs rivieren en educatieve workshops. Je kan kiezen uit een aanbod van maar liefst 123 activiteiten. Saartje Vandendriessche kwam al eens een kijkje nemen. 

Dit jaar is Saartje ambassadrice van de Week van het Water 2024. Wie weet kom je haar nog tegen op een activiteit? Vandaag maakte ze al een afvaart met de kajak op de Dijle samen met de Vlaams minister van Omgeving.

Van jong tot oud, voor elk wat wils

Tot en met zondag 31 maart kan je overal in Vlaanderen een van de 122 wateractiviteiten meepikken. Een watertoren bezoeken, fantastische plekjes al wandelend ontdekken, een vaartocht doorheen de stad maken, een milieuvriendelijke familiemusical bekijken en nog veel meer.

“Water ligt mij nauw aan het hart. Het is belangrijk voor ons welzijn en onze gezondheid. We moeten hier respect voor hebben en er zorg voor dragen, daarom vind ik de Week van het Water een prachtig initiatief.”

Ambassadrice Saartje Vandendriessche:

Waarom een Week van het Water?

We willen met de Week van het Water het waterbewustzijn en waterbeleving in de kijker zetten en alle acties rondom water bundelen. Dit om de waarde van water, onze meest kostbare hulpbron, in al haar facetten te belichten en te beschermen. Samen met ambassadrice Saartje Vandendriessche hopen we een breed publiek te bereiken en een boodschap van bewustwording en actie te verspreiden.

Benieuwd naar alle activiteiten die plaatsvinden tijdens de Week van het Water? Op onze activiteitenpagina kan je alle initiatieven terugvinden die doorgaan van 22 tot 31 maart 2024 doorheen Vlaanderen.

Naar het activiteitenaanbod