15 maart 2023

Beleef de Netedagen

In 2023 werken de VMM en haar partners tien jaar samen aan een duurzame Netevallei. Om dat te vieren, organiseren ze tijdens de Vlaamse Waterdagen de Netedagen: een verzameling van activiteiten die je meenemen door een vallei in verandering. Je vindt alle activiteiten hier terug, maar hieronder bieden we je alvast een selectie.

 

Op waterontdekkings
tocht in de bossen

Midden in het Peertsbos ligt een waterbelevingscentrum. Daar vind je antwoorden op al je vragen: hoeveel water is er op planeet aarde? Kunnen we al dat water ook gebruiken? En is het drinkbaar?

Ontdek met het hele gezin alles over water, de Kleine Nete en de unieke omgeving van het Peertsbos waar water essentieel is! Hoeveel water is er op aarde?

Waar: Herentals
Wanneer: 18 – 26 maart

Ga naar deze activiteit

Fiets langs provinciale wateren

Laat je meevoeren met de stroom van waterprojecten die de regio rijk is. Fiets langs de Lierse Nete, door natte overstromingsgebieden, langs kronkelende beken en vogelrijke plassen, en door het rustgevende platteland. Mooie illustraties en teksten begeleiden je onderweg en leren je heel wat bij over het provinciale waterbeleid. Spring op je fiets en stroom mee!

Waar: Lier
Wanneer: 18 – 26 maart

Ga naar deze activiteit

Expo: Ruimte voor Water

Eeuwenlang probeerden we het water te beheersen om plaats te maken voor onszelf. In tijden van klimaatverandering zorgt dat ervoor dat we een groot risico lopen op watertekort en overstromingen.

Werp in deze expo een blik op het verleden en de toekomst, en ontdek  hoe we water vandaag meer ruimte willen geven!

Waar: Lier
Wanneer: 18 – 26 maart

Ga naar deze activiteit

Wandeling door de Babbelbeekse Beemden

De Babbelbeekse Beemden zijn in volle verandering. Ontdek waarom de waterlopen meanders krijgen, hoe het gebied er nu bijligt en hoe het er over één jaar zal uitzien, als de natuur- en waterinrichtingswerken klaar zijn.

Trek je laarzen aan en wandel samen met ons naast de platgetreden wegen!

Waar: Duffel
Wanneer: 19 maart

Ga naar deze activiteit

Filmvoorstelling ‘Drinkbare Maas’

Volg Li An Phoa op haar voettocht van duizend kilometer langs de Maas: van de bron in Frankrijk tot aan de monding in de Noordzee. Ontdek samen met haar hoe de rivier een spiegel is van onze samenleving: van onze gezondheid, de economie, en helaas ook van de vervuiling van het water door pesticiden, medicijnresten en andere gevaarlijke stoffen.

Ontdek welke lessen we daaruit kunnen leren en zet mee de eerste stap naar een drinkbare Kleine Nete!

Waar: Herentals
Wanneer: 17 maart

Ga naar deze activiteit

Dit waren nog maar enkele activiteiten, ontdek alle Netedagen activiteiten!

Ontdek hier alle Netedagen activiteiten