13 maart 2024

Cultuur opsnuiven tijdens de Week van het Water

Water, het is een inspiratiebron voor kunstenaars, schrijvers en regisseurs. In hun boeken, films of theatervoorstellingen prikkelen ze je fantasie of dagen ze je uit om kritisch na te denken over bv. droogte of vervuiling. Tijdens de Week van het Water zijn er tal van activiteiten die je doen wegdromen of met nieuwe inzichten terug naar huis sturen.

Water staat symbool voor kalmte, rust, verandering of energie. Maar evengoed linken we het aan kracht en kwetsbaarheid. Het komt tot uiting in heel wat verschillende kunstvormen tijdens de Week van hat Water.

Zo is er de raamtentoonstelling ‘De stille kracht van water’ (22-31/03 in Hamme), de filmvertoning ‘Drinkable Rivers’ over een drinkbare Maas (27/03 in Roosdaal of 28/03 in Tienen) of boeiende verhalen over de brug van Vroenhoven (24 en 30/03 in Riemst).

Ook zijn er heel wat culturele activiteiten voor kinderen zoals de Milieuvriendelijke familiemusical ‘Zee om zeep’ (30/03 in Kortenberg), het voorleesuurtje op 27/03 in de bib van Maaseik of de Spetterende Planteetpeer Waterdag (23/03 in Peer) met een liedjestheater, familievoorstelling en waterworkshops.

Cultuur opsnuiven tijdens de Week van het Water? Ontdek alles wat te maken heeft met kunst en cultuur tijdens de Week van het Water!