16 maart 2023

De leukste wandeltochten met de Vlaamse Waterdagen

Trek je wandelschoenen aan en kom mee op ontdekkingstocht. Want tijdens de Vlaamse Waterdagen volg je het water voor de leukste wandeltochten!

Wandel mee door wetland in ontwikkeling

Langs de Dijle is een waardevol wetland in de maak. Zulke riviernatuur is niet alleen nuttig in de strijd tegen de klimaatverandering, ze is ook prachtig om door te wandelen. Ontdek de terugkerende natuur én de plannen om van dit stukje natuur een echt wandelparadijs te maken. Wandel mee door dit nieuwe wetland!

Waar: Rijmenam
Wanneer: 22 maart

Ga naar deze activiteit

Beemden, bevers en beken in het Viersels Gebroekt

Een slingerende, oer-Kempense rivier. Bloemrijke graslanden en ruigten. Venige moerassen en mysterieuze broekbossen. Leer de vallei van de Kleine Nete beter kennen, en geniet van de zeldzame dieren en planten die je in de vroegere vleibeemden kunt terugvinden. Kuier tussen de natuurparels!

Waar: Viersel
Wanneer: 26 maart

Ga naar deze activiteit

Ontdek de Vennen

De Vennen: een echte natte natuurparel in de vallei van de Grote Nete. Laat je verwonderen door dit prachtige stuk valleigebied en leer tijdens een avontuurlijke wandeling alles over de waarde van natte natuur en het belang van veengebieden. Trek je laarzen aan en wandel mee!

Waar: Balen
Wanneer: 26 maart

Ga naar deze activiteit

Water aan zet in Vallei van IJse en Dijle

De Dijle is een van de weinige rivieren in Vlaanderen die haar natuurlijke loop heeft kunnen behouden. Ook bij de IJse, een van haar zijlopen, wordt stevig werk gemaakt van een gezond en robuust watersysteem. Luister naar verhalen over deze prachtige vallei en het water dat hier aan zet is. Ontdek alles over de vallei van de IJse en de Dijle!

Waar: Neerijse
Wanneer: 18 – 26 maart

Ga naar deze activiteit

Audiowandeling langs het water in Leuven

Welke evolutie heeft de verhouding tussen mens en water in Leuven gekend? Hoe kunnen we ons beter wapenen tegen overstromingen en droogte? Waar krijgt de natuur een plaats in de stad? Volg een wandellus van drie kilometer langs de Leuvense waterlopen en krijg het antwoord op al je vragen. Laat de audiowandeling je meenemen langs het water van Leuven!

Waar: Leuven
Wanneer: 18 – 26 maart

Ga naar deze activiteit

Raak je maar niet uitgestapt? Ontdek dan alle wandelactiviteiten hier!

Ontdek hier alle wandelactiviteiten