14 maart 2023

Op wateruitstap met het hele gezin

Heb je al plannen voor het weekend? Trek eropuit met het hele gezin en geniet van de leukste activiteiten die de Vlaamse Waterdagen te bieden hebben. We lijsten er enkele voor je op.

Expo ‘Olga de Otter’

Knijpen otters hun neus dicht onder water? Blijven er soms visgraatjes steken in hun keel? En waarom zwemmen ze niet onder bruggen door? Kom in deze reizende tentoonstelling alles te weten over de otter – en ontdek waarom we hem misschien nog wel zullen terugzien in de Kleine Nete. Zwem de otter achterna!

Waar: Herentals
Wanneer: 18 – 26 maart

Ga naar deze activiteit

 

Verhalen over water

Lier ligt in een waterrijk gebied, maar waar is al het water in de stad naartoe? Ontdek met een stadsgids het verhaal van het verdwenen water in Lier. Een verhaal over vergroening, ontharding, en oude vlietjes opnieuw zichtbaar maken. Geniet van de verhalen over water!

Waar: Lier
Wanneer: 25 maart

Ga naar deze activiteit

 

(Be)leve(n) de Beemd

Het is tijd voor een echt volksfeest, want in de Alsembergse Beemd kregen de natuur en het park nieuw leven ingeblazen. Vissen vermijden vrolijk de waterval aan de Ensdellemolen, amfibieën en libellen kunnen genieten van nieuwe poelen, en de mens profiteert van verschillende paden en speeltoestellen. Kom mee de opening vieren!

Waar: Alsemberg
Wanneer: 26 maart

Ga naar deze activiteit

 

Op kraambezoek bij de reigers

Ze staan wat onhandig bovenop hun nesten in de toppen van de bomen. Met hun lange poten, lange nek en lange snavel zijn reigers erg herkenbaar. Maar weet je ook wat ze eten, waar ze verblijven en hoe lang ze leven? Ontdek het op deze gegidste wandeling. Ontdek alles over reigers!

Waar: Wachtebeke
Wanneer: 19 maart

Ga naar deze activiteit

 

Vaar mee met de milieuboot

Waar kun je beter alles over water ontdekken dan … vanop het water? Vaar mee met de milieuboot en kom alles te weten over waterzuivering in Vlaanderen. Je ondervindt waarom integraal waterbeheer en biodiversiteit zo belangrijk zijn, en waarom we duurzaam moeten omgaan met water en onze waterlopen. Vaar mee en ontdek meer water!

Waar: Vilvoorde
Wanneer: 22 maart

Ga naar deze activiteit

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten om met de hele familie te plezier aan te beleven!

Ontdek hier alle familie activiteiten