11 januari 2023

Waarom organiseren tijdens de Waterdagen?

Dit jaar zijn de Waterdagen toe aan hun derde editie. Elk jaar zetten we tijdens dit waterfeest een van onze belangrijkste grondstoffen in de verf. Met grote en kleine activiteiten vieren we de inspanningen die we in Vlaanderen elke dag maken voor water.

Nog niet helemaal overtuigd dat een deelname de moeite waard is? We overtuigen je graag!

 

  • Zet jouw waterengagement in de kijker

Je bent al bezig met water, en dat mag gevierd worden. Misschien organiseer je activiteiten in of rond water, misschien zet je zelf in op waterkwaliteit, op de fauna en flora die in en rond water leven, of op drinkwater! De Vlaamse Waterdagen zijn hét moment bij uitstek om te tonen hoe je nu al het verschil maakt.

  • Verhoog het waterbewustzijn  op een creatieve, sportieve of educatieve manier

Natuurlijk weet jij dat water veel meer is dan iets wat we drinken of waarmee we ons wassen. Water zorgt voor rust, is de ideale locatie voor een sportactiviteit, water kan zelfs kunst zijn. Tijdens de Waterdagen zijn er overal in Vlaanderen aspecten van water te ontdekken. Die kan jij mee laten ontdekken!

  • Surf mee op de Waterdagen-promogolf

Omdat we weten dat activiteiten organiseren heel wat energie vergt, proberen we je zoveel mogelijk bij te staan. En dat blijft niet alleen beperkt tot het mooi weergeven van je activiteit op onze interactieve kaart. Er staat al heel wat campagnemateriaal klaar van basistekstjes voor infokrantjes en websites tot templates voor affiches en sociale media. Allemaal eenvoudig te personaliseren met je eigen afbeelding, logo, en activiteiteninfo.

Bekijk het campagnemateriaal

Vanaf begin maart starten we dan met een mediacampagne die niet alleen zal inzetten op de globale campagne, maar ook regionaal de activiteiten in de kijker zal zetten.

Schrijf je dus zeker in voor 15 februari om hierop mee te surfen!

Doe je mee?

label doe je mee?

Super! Dan kan je op de website jouw Waterdagenactiviteit aanmelden.

Een handige checklist helpt je om jouw activiteit optimaal in de kijker te zetten.

Zodra je een activiteit hebt aangemeld, zal je ook regelmatig een mailtje van de VMM ontvangen met praktische info en tips

Toch nog nood aan wat extra toelichting?

(Her)bekijk het webinar hieronder of de presentatie. Zo kan je de info vlot delen met je collega’s of partners.