18 maart 2024

Lezingen, inspiratie en workshops tijdens de Week van het Water

Elk jaar bundelt de Week van het Water tal van activiteiten. Ondertussen hebben we er al een heel aantal in de kijker gezet, van waterleven en waterdiertjes ontdekken, tot film- en boekvoorstellingen en wandel- en fietsroutes. Zowel jong als oud kunnen enorm veel bijleren tijdens de Week van het Water. Neem deel aan de vele informatieve wandelingen, diepgaande infosessies en inspiratiedagen. De activiteiten zijn verspreid over verschillende locaties en dagen.

Van het creëren van watervriendelijke tuinen tot het aanpakken van de uitdagingen van droogte en overstromingen, de week heeft voor elk wat wils. Zo brengt de workshop ‘Bont en blauwe oceanen’ (27/03 in Maaseik) de uitdagingen van onze oceanen, zoals vervuiling en biodiversiteitsverlies, naar voren en biedt het deelnemers de kans om mee na te denken over oplossingen. Op 23/03 kan je in Beernem meer leren over het waterlandschap in Beverhoutsveld. In Antwerpen vindt op 26/03 de Vlario-dag plaats, waar de focus ligt op zuiver en weerbaar water. Lede biedt op dezelfde dag een infosessie over water in de kringlooptuin, een inspirerende sessie over hoe je tuin een rol kan spelen in waterbeheer. Voor de land- en tuinbouwsector is er op 27/03 een webinar over het inzetten van wateroverschotten, een cruciaal thema in tijden van klimaatverandering.

Met een breed scala aan activiteiten gericht op verschillende aspecten van waterbeheer en -conservatie, biedt de Week van het Water een unieke kans voor iedereen om te leren, te discussiëren en bij te dragen aan een duurzame toekomst met betrekking tot een van onze meest kostbare bronnen: water.